Sådan fjerner du pletter på møbler

Har uheldet været ude og står du tilbage med en plet på din sofa? Frygt ej, for vi har lavet en vejledende liste med gode råd om, hvordan du får pletter forårsaget af vin, kaffe, ketchup og chokolade af fra din sofa eller yndlings lænestol. Læs med her.

Te- og kaffepletter

Hvis du har fået en kaffe- eller teplet, bland en del hvid eddike med to dele vand, og dup blandingen på pletten med en ren klud. Sørg for at arbejde udefra og ind, så du ikke spreder pletten. Skyl derefter området med koldt vand, og dup det tørt.

Vinpletter

For vinpletter gælder de samme regler – du skal klatte (aldrig gnide) det berørte område med en ren klud, der er opblødt i hvid eddike eller sodavand, skyl derefter med koldt vand og dup det tørt. Hvis det ikke hjælper, kan du prøve at bruge brintoverilte. Husk blot at teste det først på et diskret sted for at sikre dig, at det ikke skader polstringen.

Ketchup- og chokoladepletter

Ketchup- og chokoladepletter kan være er vanskeligere at fjerne, så det er bedst at kontakte en professionel polstringsrenser, hvis du har mulighed for det. Men hvis du har brug for det, kan du prøve at tørre pletten med hvid eddike eller sodavand, skyl derefter med koldt vand og dup den tørre plet. Husk igen at afprøve alle rengøringsmidler på et diskret sted først.

Søg professionel rensning

Har du prøvet ovenstående vejledning uden held, så kunne du måske tænke dig at tilkalde professionel hjælp. Der er i dag mange virksomheder der tilbyder at komme og rense dit møbel for dig. De har det rigtige udstyr og de rigtige rengøringsmidler til at fjerne selv de mest genstridige pletter. Og de skal kunne gøre det uden at beskadige dine møbler.

Fordele ved professionel rengøring

Der er flere fordele ved professionel rengøring, herunder blandt andet

  • At dine møbler vil se ud som nye igen.
  • At møblernes levetid vil blive forlænget.
  • At du sparer tid og kræfter.
  • At det er mere hygiejnisk.

Professionelle rengøringsfirmaer vil også kunne give dig råd om, hvordan du kan forebygge fremtidige pletter, og hvordan du rengør dine møbler korrekt. Så det er værd at overveje, hvis du har plettede møbler, som du ikke kan få rene.

Pletter på gulvtæppet? Professionel gulvtæpperens kan klare det

Hvis du har fået pletter på dit tæppe, er professionel tæpperensning normalt den bedste måde at fjerne dem på. Tæpperensere har specialiseret udstyr og rengøringsmidler, der kan nedbryde selv de mest genstridige pletter. Nogle gange kan vi forværre skade mens vi prøver at gøre det bedre. Så står du over for et gulvtæppe som du holder meget af, og gerne ser den blive pletfri igen uden at tage nogen chancer, så skal du have fat i en professionel tæpperenser.