Find stuens midtpunkt

God indretning handler om at finde et midtpunkt, uanset om det er i stuen eller i soveværelset. Her skal vi kigge lidt nærmere på, nogle smarte indretningstricks du kan bruge, for at indrette en perfekt harmoneret stue i dit hjem.

Sæt stemningen

Mange tænker ikke over, at indretning faktisk handler mere om stemning, end om ting. Stemning er nemlig det vigtigste i et rum, og den kan du sætte på mange måder.

Man kan begynde med en farve, der repræsenterer den stemning man gerne vil have. Det kan være en kølig farve i et lyst og luftigt soveværelse, eller en varm farve, i en rar og indbydende stue. Der er mange muligheder, men stemning er altså noget af det første du skal tage stilling til, når du skal indrette.

I tillæg er det en god ide at have fokus på teksturer. Hvis alle møbler, tapeter og tekstiler i dit hjem har præcis den samme struktur, så bliver udtrykket ikke balanceret samlet set. Derfor skal man fokusere på at få forskellige teksturer ind, der også bidrager som stemningsskabere, og skaber balance og stemning.

Så kan man fokusere på stuens midtpunkt.

Midtpunkt med lys og varme

Når du har bestemt dig for den stemning du gerne vil sætte i din stue med din indretning, så er det på tide at finde et midtpunkt, som indretningen kan centreres omkring.

Hvis du vil skabe den ultimative hygge, så er det en god ide at lade dette midtpunkt være noget, der udstråler lys og varme, og bliver et slags tindrende centrum i din stue. Derfor kan du for eksempel vælge at have at have en biopejs fritstående midt i rummet.

En biopejs brænder bio ethanol, hvilket er rent, det vil sige, at en biopejs hverken asker eller soder. En anden praktisk ting, er at din bolig slet ikke trænger at have noget aftræk til pejs, for at du skal kunne installere en biopejs. Du kan derfor stille den lige præcis hvor du har lyst, også midt i rummet. Det går helt tilbage til vores rødder som urmennesker, at vi gerne vil samles om et ildsted, og derfor er det ikke så mærkeligt, at vi trækkes mod en fritstående biopejs.

En biopejs midt i rummet skaber det perfekte midtpunkt med lys og varme, som du kan centrere den øvrige indretning omkring, og skabe den perfekte stemning.